Фурорът на Станимир Стоилов в Турция продължава. Мъри преобрази Гьозтепе и от отбор, който трудно печели и вкарва голове, го превърна в основен кандидат за промоция в Суперлигата. Медиите в южната ни съседка отново обърнаха сериозно внимание на работата на българския специалист и влиянието му върху отбора, след като замени Радомир Кокович.

"Гьозтепе се налага на футболната сцена в Турция с впечатляващо представяне под ръководството на българския треньор Станимир Стоилов. При него "жълто-червените" за кратко време постигнаха значителни успехи. Измирският клуб привлече вниманието, подобрявайки както хармонията си на терена, така и способността си да вкарва голове, след като Стоилов замени Радомир Кокович", гласи материалът на Gazete Yenigun.

"Всички погледи в Измир бяха насочени към новата ера на Гьозтепе, когато Станимир Стоилов пое отбора. Футболната философия на българския треньор, влиянието му върху отбора и процеса на адаптация пряко повлияха върху позцията и представянето на "Гьоз-Гьоз" в лигата. Стоилов за кратко време върна отборния дух и промени тактиката на тима. 56-годишният треньор доведе Гьозтепе до победна серия в 17-те мача, в които води отбора в първенството, и направи "жълто-червените" основен кандидат за промоция в Суперлигата. Той спечели 12 победи при 3 равенства и две загуби.

Гьозтепе на Мъри Стоилов победи в контрола

Гьозтепе на Мъри Стоилов победи в контрола

Отборът е все по-близо до промоция в Суперлигата