Българският защитник Петко Христов почти сигурно ще се върне в групата на италианския Специя, а дори и да не бъде титуляр, той поне ще седне на пейката, пише primocanale.it. Тимът има отчайваща нужда от подобрение във всички линии, тъй като заема предпоследното 19-о място в Серия В, само с 1 победа от 15 мача и 10 точки. В събота предстои гостуване на Асколи, който не е в кой знае колко по-добро състояние, заемайки 17-о място с 13 точки.

След две поредни загуби срещу Сампдория и Парма, Специя на треньора Лука Д'Анджело е призована да обърне ужасната тенденция в Асколи. Петко Христов все още няма и записана минута, тъй като мускулните му контузии се оказаха по-тежки от първоначалните прогнози. Заради тази травма Христов пропуска и всички мачове в националния отбор на България през есента на 2023-а година.

В края на октомври също имаше очаквания Христов да се върне на терена, но отново това не се случи по медицински причини. Междувременно треньорът Алвини беше заменен с Лука Д"Анджело, но резултатите не са се подобрили кой знае колко.

Със сигурност за гостуването на Асколи няма да могат да използват титулярния полски вратар Бартоломей Драговски, който също е с травма.

Треньорът на ПАОК засипа с похвали Кирил Десподов

Треньорът на ПАОК засипа с похвали Кирил Десподов

Ето подробности