С подписването на Maрсел Готшлинг, Валдхоф (Манхайм) вече получи първото подсилване на защитата в четвъртък, но десният бек може да не е единственият новодошъл. Според "Билд" българският бранител Стефан Велков от Юрдинген е следващият "горещ кандидат". 24-годишният централен защитник дойде в Kрефелд от нидерландския втородивизионен Ден Бош миналото лято и изигра пълни 90 минути в пет от първите шест мача.

Стефан Велков ще играе в трета дивизия на Германия

Стефан Велков ще играе в трета дивизия на Германия

Юношата на Славия ще бъде част от Юрдинген

Българинът изигра последния си мач в средата на октомври при тежкото поражение с 0:4 от Веен Висбаден. Тогава той загуби титулярното си място за сметка на Едвинас Гирдвайнис. Все още не е ясно дали Юрдинген ще пусне 24-годишния футболист - в края на краищата договорът на Велков с отбора до юни 2022 г.

Валдхоф обаче може да се възползва от финансовото притеснение на Юрдинген, които вероятно ще приключат сезона без нов инвеститор и трудно ще поддържат същата финансова рамка. След няколко неуспешни опита да се върне в националното ниво, Валдхоф вече е в Трета лига и заема 12-о място с 23 точки след 18 мача. Юрдинген е на 10-а позиция с 24.