Бранителят на датския Вейле - Стефан Велков говори пред колегите от "Спортал" за сезона в новия си отбор.

Защитникът и неговия тим са лидери във второто ниво на местния футбол с шест точки аванс и се борят за промоция в Суперлигата. Бившият играч на Славия също така сподели мнението си за представянето на националния отбор от изминалите квалификации за Евро 2024 срещу Черна гора и Унгария.

Здравко Димитров записа минути при победа на Сакарияспор

Здравко Димитров записа минути при победа на Сакарияспор

Българското крило се появи в игра в 76-ата минута на мястото на Хади Сако

"Трансферът ми в Дания се случи доста бързо. Лятото договорът ми с Дуисбург изтече и не ми беше предложен нов и реших да се обвържа с Вейле тук. Бях впечатлен от идеите им за бъдещите проекти за целия клуб. Имам договор за две плюс една години. Целта ни е да се върнем в Суперлигата. Сега ни остават последните мачове от плейофната фаза, за да видим дали ще успеем. Извървяхме доста дълъг път в последните 7-8 месеца и с всеки изминал мач се доближаваме все повече до целта, но тепърва предстои пътят да бъде завършен.

Гледах мачовете на националния отбор срещу Черна гора и Унгария. Определено не бяха добри за нас. Бих искал да бъда по-деликатен и да се изразя по меко, но не се представихме добре и резултатите бяха катастрофални в тези два мача. Много се спекулираше кой е повикан и защо. Познавам Ивайло Марков, играли сме заедно в Славия. Смятам, че е добър футболист и се представя добре. Генерално смятам, че има място в националния отбор.

Не мога сам да казвам и спекулирам дали аз имам място в тима. Това го решават селектиращите състава. Аз съм се фокусирал върху себе си, върху това да работя в правилна посока и да съм здрав, пък смятам, че нещата ще се наредят, когато му дойде времето. Нямам представа дали някой е идвал да гледа мои мачове, надявам се да така, ако ли не дано съвсем скоро да дам повод да дойдат".

Разочарование за Божидар Краев в австралийското първенство

Разочарование за Божидар Краев в австралийското първенство

Отборът му загуби от последния във временното класиране