Българският треньор Саид Ибраимов се връща в първенството на Казахстан и се включва в щаба на най-успешния местен клуб Астана. Ибраимов пристигна днес в бившата съветска република, след като беше поканен да стане помощник на новия старши треньор Григорий Бабаян.

Бабаян наследи на поста напусналия сърбин Сърджан Благоевич и ще се опита да остави Астана в битката за шампионската титла в Казахстан. Астана в момента е на 2-о място с 37 точки, изоставайки на 5 от лидера Актобе.

За Саид Ибраимов първенството на Казахстан е повече от добре познато и той с пълно право може да се нарече номер 1, тъй като е печелил шампионската титла там цели шест пъти. Пет пъти е бил помощник-треньор с Астана, в това число четири със Станимир Стоилов и веднъж с настоящия наставник Бабаян. Най-сериозното му постижение обаче е от миналата година, когато вдигна титлата с Тобол (Костанай). Тогава Ибраимов реално изкова титлата сам, като до края на първенството бяха временни треньори с Александър Москаленко.

Астана е най-успешният местен клуб, спечелил шест титли в първенството на страната след нейната независимост от СССР. Четири от тях са под ръководството на настоящия треньор на Левски Станимир Стоилов, работилият като асистент при него Ибраимов има още една и с Бабаян в екип.

За Бабаян това е втори период в Астана, след като преди това е бил на различни позиции от 2012 до 2019-а година. Като старши треньор той класира отбора в груповата фаза на Лига Европа, а последната му месторабота беше помощник-треньор в ЦСКА (Москва).

Саид Ибраимов изгледа тренировка на Левски

Саид Ибраимов изгледа тренировка на Левски

Дали ще започне работа в клуба?