Станимир Стоилов продължава да е актуална тема за спортните медии в Казахстан две години след като напусна поста национален селекционер на страната. Мъри в момента е без работа като за последно бе много близо до подпис с шампиона Лудогорец.

Селекционерът на младежкия национален отбор на Казахстан Кайрат Нурдаулетов анализира качествата на българския треньор и обяви защо е бил освободен от поста начело на представителния отбор на страната. 

 "Стоилов е наистина силен експерт. Психологически той знае как да тренира футболисти, как да подходи към тях. Научих много от него. И като цяло, кое е най-важното във футбола. Тук няма да разкривам нещо подобно, но по отношение на футбола взех много от него.

Имам предвид психология, комуникация с момчетата. Той е добър психолог и мотиватор. Но в същото време той обича дисциплината и реда. Вижда кой е добър футболист - може би това е някакво качество, което му е дадено отгоре. Но той вижда кой ще играе и кой не.

Станимир Стоилов: Във футбола всичко е сериозно, само когато има договор

Мъри Стоилов: Във футбола всичко е сериозно, само когато има договор

"Честно казано, жал ми е за казахстанския футбол"

"Стоилов бе уволнен вероятно защото не успяхме в тази Лигата на нациите, поради това. Не мога да кажа друго. Може би резултатите. Може би не оправда очакванията", заяви Нурдаулетов.