Кирил Десподов даде интервю за Bulgaria ON AIR. Футболистът на Щурм (Грац) говори за бъдещето си и заяви, че едва ли ще остане в Австрия след края на сезона. В момента той все още е собственост на Каляри, но играе под наем в тима на Нестор Ел Маестро.

"Възможно е да се върна в Италия. Нищо не се знае. Смятам, че няма шанс Щурм (Грац) да ме купи. Политиката на клуба не позволява да се взимат такива играчи. Аз съм много скъп за тях, иначе искат да ме задържат. Ако вкарам 30 гола, може някой да ме купи директно от Австрия. Мога да заиграя и в Каляри, всичко е възможно. Не мога да кажа какво ще се случи", заяви националът, който вече има 6 гола в 10 срещи за Щурм във всички турнири.

Кирил Десподов: Ще се радвам да се обединим с Бодуров отново в Щурм

Кирил Десподов: Ще се радвам да се обединим с Бодуров отново в Щурм

"ЦСКА остава в моето сърце"

"В Австрия не е като в България. Там всеки може да бие всеки. Ние например победихме последния в класирането с 4:0. След това същият този отбор, който е на дъното, победи на чужд терен Рапид (Виена), който пък е в Топ 3. Наистина интересно първенство. Много сблъсъци има, залага се на физика и единоборства. На мен ми допада доста, защото се играе атака за атака, а аз съм бърз играч", добави той.

"Беше много тежко в началото, когато отидох в Италия. Дадоха ми се 6 месеца да се адаптирам. Тежеше ми много, че не играя. Затова имаше лек спад. Не получих много голям шанс. Не мисля, че съм се представил лошо. Тогава Балъков ми подаде ръка и ме повика в националния отбор. И съм много щастлив, че отидох при Ел Маестро в Австрия", продължи Десподов.

Кирил Десподов отново герой за Щурм (Грац)

Кирил Десподов отново герой за Щурм (Грац)

Българският национал с два гола и асистенция при победата над Хартберг

Той се върна и към първите си стъпки в мъжкия футбол, когато бе на 15 години: "Първият, който ми помогна в Литекс, няма да го забравя. Нямах долнище, имах само къси панталонки. Тогава Светльо Тодоров извади едно долнище и ми го подаде. Тогава там играеха Христо Янев, Небойша Йеленкович, Бодуров... Имаше невероятни футболисти. Много добре ме приеха. Само здраве искам, нищо друго. В спорта всеки ден си отдаден, нямаш почивка. Нямаш и свободното време да отидеш за 3 дни някъде. Много неща не се виждат. Този труд, тези лишения... Всеки си мисли, че е много лесно да си футболист, но не е така".

Той коментира и мачовете с Парагвай и Чехия, които ще се състоят в София: "Очаквам добри резултати. Напоследък има само негативизъм. Хората говорят, че не става нищо от нас. Март месец имаме голям шанс да се класираме и имаме нужда от позитивизъм", призова 23-годишният българин.

Попитан за новия селекционер Георги Дерменджиев, Десподов каза, че на него честите смени не му влияят. По думите му те понякога може да са за добро, друг път за лошо: "По-добре е да става така, когато има натрупване на слаби резултати, защото иначе се насажда напрежение".

За финал взе отношение и по скандалите от евроквалификацията България - Англия (0:6): "Прочухме се по цял свят. Не сме такива хора. Играл съм в България и никога не съм чувал някой да обижда тъмнокожи играчи. Даже и на ЦСКА - Левски. Трябва да уважаваме всички хора, независимо откъде са", каза още Десподов.