Централният защитник на Бенфика Калоян Костов няма да остане в клуба за новия сезон. 19 годишният младежки национал на България не е постигнал договорка за подновяване на контракта си. Aгентът на играча Георги Захариев призна, че бъдещето на младежкия национал не е при "орлите".

"Благодарим на Бенфика за всичко, което направиха за Калоян през последните няколко години, но е време да поемем по нов път. Искахме да остане в клуба, но не и на всяка цена. Бъдещето е пред него.

Не съжаляваме, че приехме офертата на Бенфика преди 3 години, въпреки че имахме предложения и от Ювентус, Интер и Манчестър Юнайтед. Към момента сме в преговори с няколко клуба от Германия, Холандия и Англия, но няма да избързваме и ще търсим най-доброто място за развитието на Калоян".

198-сантиметровият защитник получи повиквателна за лагера на младежкия национален отбор на България. Възпитаниците на Александър Димитров ще изиграят приятелски срещи с Черна Гора и Албания съответно на 15 и 20 юни в подготовка за започващите през септември квалификации.

Калоян Костов преговаря за нов договор с Бенфика

Калоян Костов преговаря за нов договор с Бенфика

Представя се на ниво за "орлите"