След 4 години в италианския Дженоа, българският национал (до 20 години) Йоан Борносузов напуска Дженоа. Това съобщи авторитетният журналист Николо Шира в социалните мрежи.

Борносузов, който е спряган за завърщане в ЦСКА, явно ще има друг завой в кариерата. Талантливият нападател преговаря със славния чешки тим Дукла. Тимът от Прага се завърна този сезон в елита и прави сериозна селекция, за да започне първенството по добър начин. Нещо повече, Борнсосузов е бил на разговори в Прага в последните дни.

Контрактът на 195-сантиметровия футболист с Дженоа изтече това лято. Италианците са му предложили нов контракт за още 2 години, но българският национал не го е уважил, защото търси вече налагане в мъжкия футбол. Затова и настоявал за обвързване, което да му гарантира това.

Борносузов бе един от най-резултатните футболисти на школата на ЦСКА, като отбеляза в престоя си на "Армията" над 100 гола. Впечатлени от нивото му, от Дженоа платиха откупната му клауза от 200 000 евро, за да подсилят примаверата си с него.

Български национал с трансфер в Абърдийн

Български национал с трансфер в Абърдийн

Контрактът му е за 3 години, с опция за удължаване с още една