Валентин Антов бе засипан с похвали в Италия. Сайтът vocegiallorossa.it, направи анализ на качествата на защитника на Болоня, в който бе описан като модерен защитник. Утре отборът на Синиша Михайлович се изправя срещу Рома на "Олимпико".

"Валентин Антов е роден в София на 9 ноември 2000 година. След девет години прекарани в юношеските формации на ЦСКА, родният му клуб, той направи професионалния си дебют през сезон 2017/18. Това се случи на 14 април 2018 година при победата на "червените с 5:1 срещу Верея.

Признание за Антов в Болоня

Признание за Антов в Болоня

"След дебюта си на терена, ето новите ни лица в нашата галерия на времето", написаха от клуба

Антов веднага показа таланта си, като модерен защитник, който е добър в отбрана, а и при изнасянето на топката. По този начин се получава нещо като защитник-плеймейкър. Той отбеляза първият си гол в кариерата на 7 август 2020 година срещу ЦСКА 1948.

В груповата фаза на Лига Европа Антов игра срещу Рома на Пауло Фонсека, оставяйки отлични впечатления, а ЦСКА не загуби и в двата мача. В двубоят на "Олимпико" игра много солидно при 0:0 срещу "римските вълци". В първият мач игра като централен защитник, а във втория отдясно, показвайки гъвкавостта си. По време на последния трансферен прозорец, бранителят бе свързван с преминаване в Арсенал и Рома, но в крайна сметка се озова в Болоня. Той вече направи своя дебют за тима при загубата с 0:1 от Каляри.

Въпреки младата си възраст, защитникът вече може да се похвали с пет участия за националния тим на България", написаха в Италия.

Ясен Петров: Синиша Михайлович ми обеща, че Антов ще играе повече

Ясен Петров: Синиша Михайлович ми обеща, че Антов ще играе повече

Двамата се срещали в Италия