Илия Груев бе изваден от треньорския щаб на Вердер (Бремен). Българинът, заедно с Томас Хорш, вече не са част от екипа на Флориан Кофелд. В него остава Тимо Боровски, а се присъединява Даниел Зенкович. 

"Искам да благодаря на Томас Хорш и Илия Груев. Не мога да ги упрекна в нищо нито в спортен, нито в човешки аспект. Сега обаче трябва в името на Вердер да се стартира ново развитие", заяви старши треньорът Флориан Кофелт, цитиран от "24 часа". 

Груев все пак остава на работа при "бременските музиканти". "Ценим високо професионалните качества на Илия. През идващия сезон той ще бъде човекът за контакт с всички преотстъпени футболисти и ще следи изкъсо тяхното развитие. С това той поема важната роля, която досега изпълняваше Клеменс Фриц", обяви спортният директор Франк Бауман. 

"Изминалият сезон бе тежък за всички нас. Напълно оправдано е да се направят някои промени. Продължавам да бъда силно мотивиран и ще изпълнявам новите си задачи със същата страст, с която върших досегашните", заяви Груев пред клубния сайт.

Синът на Илия Груев остава част от първия отбор на Вердер.

Илия Груев беше освободен от Вердер (Бремен)

Илия Груев беше освободен от Вердер (Бремен)

Старши-треньорът Флориан Кофелд набеди помощниците си за слабия сезон