Вече бившият старши треньор на казахстанския Ордабаси Георги Дерменджиев разкри, че всъщност той е прекратил договора си с клуба. 

Причината е била, че наставникът е получил само една заплата и нито една премия за последните пет месеца.

Ордабаси прекрати договора на Георги Дерменджиев

Ордабаси прекрати договора на Дерменджиев

Треньорът не е получавал заплата от четири месеца

"Разтрогнах договора си с Ордабаси едностранно. Моето желание и амбиция бе да изградя един силен отбор, който да играе в Лига Европа. Ордабаси заслужаваше това, тъй като притежава "горещи" фенове, които винаги подкрепят клуба. Шимкент е хубав град и животът за мен там бе добър. Като цяло оставам с добри впечатления от Казахстан. Там се играе доста дисциплиниран футбол. В Казахстан вече имам приятели.

Привържениците на Ордабаси заслужаваха да видят тима в Лига Европа. Не съм запознат в детайли, но заради закъснели плащания това не се случи. Отначало стартирахме добре и извоювахме четири победи. Постепенно обаче обстановката в отбора се промени. За пет месеца съм получил само една заплата и нито една премия. Футболистите имат да получават цели три заплати и няма никаква яснота какво ще е бъдещето на клуба. При това положение загубиха мотивация.

От треньорското ръководство каквото и да правим, нямаше как да ги мотивираме. Не останах доволен и от начина, по който се осъществява селекцията. Трябва да се работи с повече професионализъм. Иначе поздравявам моите футболисти за характера, който проявиха. Съжалявам за феновете, които милеят за клуба. Можеше да осъществим идеите си, но по разбираеми причини футболистите загубиха мотивация", разказа Дерменджиев пред Sportal.bg.

Тежка финансова криза налегна Ордабаси на Георги Дерменджиев

Тежка финансова криза налегна Ордабаси на Георги Дерменджиев

"Треньорите не сме взимали заплати от 4 месеца, футболистите от 3"