Борислав Иванов и неговият треньор Захари Мутафчиев са намерили слабости в играта на непобедения Фарад Саад.

Българинът излиза утре вечер на ринга за 8-рундова битка от средна категория на галавечер в Нант (Фр). Двубоят ще подгрее основното зрелище с участието на олимпийския шампион от Рио де Жанейро в супер-тежка категория Тони Йока (Фр), който е без поражение при професионалистите.

Иванов и Мутафчиев отпътуваха тази сутрин за Франция и имат план за срещата. Двубоят ще бъде излъчен пряко по Ринг.

"Стискайте палци, дано да покажем, че можем да играем бокс. Останалото е каквото покажат съдиите. Комбинирахме няколко неща. Гледахме къде са слабостите на французина, надяваме се да го изненадаме" коментира Захари Мутафчиев.

Иванов има 9 победи (5 с нокаут) и 1 загуба в своята кариера. 30-годишният биткаджия, известен с колоритния прякор Яйцето, ще се боксира за втори път в чужбина.

Преизбраха с пълно единодушие Красимир Инински за президент на БФ Бокс

Преизбраха с пълно единодушие Красимир Инински за президент на БФ Бокс

Днес беше Общото събрание

"Всичко това е леко геройство, защото Боби никога не е играл аматьорски бокс. Започна от нулата преди 2-3 години. Надграждаме хубави неща за кратко време. Опитваме се да ги правим професионално, като гледаме как го правим големите - добави Мутафчиев. - Нямахме представа, че ще бъде на толкова голяма галавечер. Съперникът (7 успеха, 1 равен) има победи в Световните боксови серии. На добро ниво. Тръгнахме, за да видим на какво ниво сме навън."

Подготовката на Борислав Иванов протече в Горна Оряховица.

"Има още 1-2 момчета, с които правим спаринг - допълни Мутафчиев. - И аз се включвам. Борислав има семейство и дете. Ходи цял ден на работа, а после идва да тренира.

Каквото и да се случи, надявам се да покаже добър бокс. Тогава ще съм доволен, защото в България благодарение на Васко Алексеев и на федерацията тепърва започва да се развива професионален бокс. Момчета като Йосиф Панов и Здравко Попов вървят нагоре."