77-годишният Ули Вегнер е паднал лошо и счупил бедрената си криза и трябва веднага да се оперира, съобщава "Билд". Това е сериозен удар за най-добрия български боксьор Кубрат Пулев, който започва подготовка за боя си със световния шампион Антъни Джошуа, който се очаква да се състои през пролетта.

Предстои решителна среща между IBF и WBO, която ще определи следващия съперник на Антъни Джошуа

Предстои решителна среща между IBF и WBO, която ще определи следващия съперник на Антъни Джошуа

Кубрат Пулев тръпне в очакване

Напоследък легендарният треньор трябваше да се бори с най-различни проблеми. През октомври той беше уволнен от "Зауерланд" след 23 години вярна служба, а след това влезе в правен спор с бившите си работодатели. Раздялата между двете страни стана изненадващо - само ден, след като Вегнер получи приза за цялостна кариера на ежегодните боксови награди в Германия.

Миналия месец от "Олимпиящадион" не подновиха договора му за наем на боксовата зала, където той дълги години водеше подготовката на състезателите си. Скоро треньорът трябваше да се отправи на мечтан коледен круиз със съпругата си Маргрет, но злополучният инцидент обърка много  плановете му.

Мачът все още тъне в неизвестност, защото от IBF и WBO не могат да се разберат дали Кубрат Пулев или Александър Усик ще се боксира първи с Антъни Джошуа. Мениджърът на британеца Джей Еди Хърн на няколко пъти през последните дни посочи, че според него IBF и Кубрат Пулев имат предимство, но от WBO настояват за Александър Усик.