Цончо Колев е тренирал починалия боксьор Боби Станчов преди години. В момента специалистът е в САЩ. Ето какво разказа пред "България днес" бившият треньор по карате на премиера Борисов:

"Невероятно дете. Тренираше при мен бокс. Беше от махалата в Нови Искър. Изпълнителен. Всички бяха възхитени от него. Работи каквото му падне, за да изкара за храна и квартира. Пътуваше във Франция, за да работи.

Намерили съмнителни таблетки в дрехите на починалия боксьор

Намерили съмнителни таблетки в дрехите на починалия боксьор

В ъгъла на покойника е бил неговият мениджър и треньор Венцислав Георгиев

Момчето припада. Не е ударен. Това се вижда от клипа. Тръгна назад и падна. Бил е в безсъзнание, а после и в кома. За малко са го върнали. Почина детето. Вероятно от сърдечен удар.

Мениджърът Венцислав, който го заведе в Албания, беше наясно с всичко. Казвах на Боби, че това е голяма грешка. Обясних му, че после няма как да се бие със собственото си име. Има мениджъри, които намират бедни момчета. Дават им по 200-300 евро на мач за четири или шест рунда. Останалото прибират. Много е важно да се разбере какъв медицински преглед е представен и как е картотекиран Боби-Исус.

Нямам обяснение как точно е станал инцидентът. Или е имал някакъв здравословен проблем, или мениджърът му е дал нещо, с което да го поддържа. Тогава сърцето не е издържало. Да не говорим, че е имал 2-3 тренировки за този мач. Това е криминално престъпление! Мениджърът Венци е ходил в семейството, за да изрази съболезнования. Казал е, че не знае как Боби е играл под чуждо име. Абсолютна лъжа", каза Колев.

Министър Кралев за случая с починалия боксьор: За мен това си е чисто престъпление

Министър Кралев за случая с починалия боксьор: За мен това си е чисто престъпление

"Другият въпрос е кой е бил преглеждан?"