Българският боксьор Тервел Пулев постигна 15-а победа на професионалния ринг. Той се наложи над американеца Дешон Уебстър по точки в 12-рундов мач.

На живо: Тервел Пулев - Дешон Уебстър
на живо

Тервел Пулев - Дешон Уебстър: Най-важният мач за българския боксьор

Залогът е коланът за Междуконтиненталната титла на WBA

Боят в пловдивската зала "Колодрума" протече при пълна доминация на българина. 37-годишният софиянец беше много по-активен, докато неговият американски съперник прибягваше до хитрини, даващи му възможност за възстановяване.

Тервел направи всичко възможно да откаже Уебстър, който разчиташе много на навеждания с главата надолу и клинчове. Все пак роденият в Канзас Сити боксьор успяваше, макар и рядко да пласира не лоши удари.

В края на срещата играта стана почти равностойна, но така и не се стигна до възможност Терво да успее да нокаутира Дешон, който трябва да е останал доволен, че оцеля.

Снимка 457581

Източник: LAP.bg

Тримата съдии бяха единодушни. Луиджи Мускарили, Йордан Езекиев и полският рефер дадоха съответно 118-110 точки, 120-108 точки и 118-110 точки.

Това означава, че българинът е присъдил всичките рундове за нашенеца. Другите двама са видели по два рунда за Уебстър и толкова.

Тервел Пулев вече има 15 победи от 15 боя, но за първи път игра в 12-рундов мача. Годината беше тежка за него заради счупването на лявата му ръка след мача с Мич Уилямс, което го накара да почива няколко месеца. Годината завърши прекрасно за него с новия интернационален пояс на кръста.

Снимка 457577

Източник: LAP.bg