България ще бъде представена от седем боксьори на Европейското първенство по бокс за младежи (17-18 години) в Будва, което ще се проведе в периода 14-24 октомври.

Старши-треньорът на младежите Борислав Бояджиев е планирал да замине за Черна гора с осем състезатели, но на един от последните спаринги Румен Руменов е получил контузия, предаде БГНЕС.

"Подготовката върви по план. Бяхме предвидили участие на първенството да вземат осем боксьора, за съжаление, в категория до 68 кг на един от последните спаринги Румен Руменов счупи палеца на дясната си ръка и няма да може да участва. По този начин отборът намалява с един човек. Участваме с един доста опитен и добре подготвен състав, няма боксьор от тези, които участват на това първенство, който да не е участвал на голямо първенство, само един от тях не е печелил медал в различните възрасти. Момчетата са достатъчно опитни и са наясно какво трябва да направят, за да постигнат добър резултат и мисля, че са много добре мотивирани", коментира Бояджиев в Пресклуб България днес.

Най-изявените ни боксьори в Будва ще бъдат Радослав Росенов (категория до 60 килограма) и Уилям Чолов (75 кг), които ще преследват своите четвърти европейски титли. Пълният състав на България за Европейското за младежи: 57 кг - Даниел Кирилов; 60 кг - Радослав Росенов; 63 кг - Красимир Джуров; 75 кг - Уилям Чолов; 80 кг - Георги Стоянов; 86 кг - Георги Стоев; 92+ кг - Кирил Борисов.

Станимира Петрова се завръща на ринга

Станимира Петрова се завръща на ринга

Ще участва в държавното при дамите