Българският боксьор Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла във версия IBF и ще има мач за нея до 31 май 2020 г. Носител на пояса след 7 декември ще бъде или Антъни Джошуа, или Анди Руис, които се изправят в пряк сблъсък помежду си за това отличие, както и още за тези в WBA и WBO.

Кубрат Пулев: На Руис няма да му е лесно, но Джошуа ще загуби

Кубрат Пулев: На Руис няма да му е лесно, но Джошуа ще загуби

Българинът ще пътува за Саудитска арабия за големия в тежка категория

По всяка вероятност обаче това няма да се случи. Така Кобрата ще се бие за овакантена световна титла срещу някого от следващите в ранглистата.

Причината за това беше загатната от промоутъра на Джошуа - Еди Хърн. Големите пари ще са в двубой между победителя измежду Ей Джей и Руис срещу Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри, които се срещат на 22 февруари в реванш на сблъсъка им от преди точно една година.

Всички платени телевизии и рекламодателите очакват да се получи така дълго чаканият мач между Джошуа и Уайлдър или другото подобно зрелище - Джошуа срещу Фюри. Но с оглед на набиращия все по-голяма популярност Анди Руис, негово участие срещу Уайлдър или Фюри също ще привлече огромна зрителска маса и баснословни суми от телевизии и рекламодатели, което ще увеличи хонорарите и за самите боксьори.

Снимка 452168

Източник: От Facebook

Според анализаторите в САЩ, това прави напълно безсмислени задължителните защити на коланите в IBF, WBO и WBA за победителя от мача между Джошуа и Руис. Триумфиралият в тази битка ще трябва да проведе две задължителни защити само в рамките на шест месеца, защото освен Кобрата, своя ред чака и Олександър Усик за колана в WBO.

Затова всички очаквания са победителят да оваканти поясите си и да направи битките за тях между следващите най-добри в ранглистата, за да се впусне в двубой за големите пари срещу Уайлдър или Фюри.

Кубрат и Андреа отседнаха в пловдивски хотел преди боксовата гала с участието на Тервел

Кубрат и Андреа отседнаха в пловдивски хотел преди боксовата гала с участието на Тервел

Двамата пристигнаха в Стария град заедно