Целим развитието на бойците не само в Европа, но и в цял свят. Това каза официалният промоутър на предстоящата четвърта галавечер от поредицата "Professional Boxing Challenge" (PBC), която ще се проведе утре, в спортна зала "Сиконко", София.

Professional Boxing Challenge 4 открива годината с галавечер в София

Professional Boxing Challenge 4 открива годината с галавечер в София

Шоуто ще се проведе на 28 февруари

"Целта ни е да развием, промотираме и работим с най-добрите български боксьори в страната. Тези момчета ще участват в мачове за шампионски титли, не само в пределите на България, но и в Европа, а по-късно и в страни от цял свят", каза пред медиите Даниел Дамянович, собственик на "Про Бокс Промоушънс".

До края на годината се очакват още няколко бойни вечери, в които да бъдат разиграни шампионски пояси в различни категории.

Саруханян в усилена подготовка за профи мач №17

Саруханян в усилена подготовка за профи мач №17

Четвъртото издание на "Professional Boxing Challenge" ще се проведе в столичната спортна зала "Сиконко"

"Галавечерта ще предложи на феновете на професионалния бокс 10 срещи, една от които е с представителки на нежния пол. Една от планираните първоначално единадесет срещи няма да се осъществи, поради контузия на един от боксьорите в последния момент", добави Данаил Спасов, управител на официалния промоутър.

Сред имената във файт картата са представители на България, Русия и Сърбия. Съперник на 20-годишния Борислав Велев - Рой ще бъде Сергей Стефанов, известен като единствения у нас боксьор, който е гл. асистент доктор по философия, преподавател в университет. Срещу интелектуалеца в гилдията се изправя изключително атрактивния Борислав Велев, който пък в професионалната си визитка е записал 6 победи с нокаут и нито една загуба.

Настоящият носител на титлата "Шампион на България" Йосиф Панов - Пепелянката пък ще срещне сърбина Божидар Илич. Двамата ще изиграят 6 рундов сблъсък. Григор Саруханян, който през миналата година записа 9 поредни победи на професионалния ринг ще срещне на ринга сърбина Йован Стоилкович.

Официалното теглене на 20-те боксьори ще се проведе на 28.02. в спортна зала "Сиконко" от 11:00 часа. Резултатите от всички срещи ще бъдат официално отчетени от единствената световно призната платформа за отразяване на рейтинг - Boxrec.com. Входът за всички медии както на официалния кантар, така и на самата гала е свободен.

Едва не "хакнаха" и профила на Кубрат Пулев в социалната мрежа

Едва не "хакнаха" и Кобрата

Основната цел е била официалната "Фейсбук" страница на боксьора