Боксовият треньор Питър Фюри предупреди световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа, че трябва да бъде много внимателен в мача си с Кубрат Пулев догодина, защото Кобрата е много опасен съперник.

Питър Фюри е чичо и бивш треньор на бившия световен шампион Тайсън Фюри, както и баща и настоящ треньор на Хюи Фюри, който бе победен от Пулев по точки в София миналата година. "Кубрат Пулев е много добър боксьор. Той научи много от мача с Кличко, където бе нокаутиран. Пулев играе защитен бокс и има много, много добър прав удар. Няма много сила в ударите, но е костелив орех. Определено трябва да се внимава с него, няма да бъде лесен съперник. На това ниво всичко може да се случи", коментира Питър Фюри.

Boxingnews24.com: Джошуа ще избере да се бие срещу Пулев, защото ще му бъде по-лесно

Boxingnews24.com: Джошуа ще избере да се бие срещу Пулев, защото ще му бъде по-лесно

Българинът бил стар и бавен

"Пулев е много търпелив, няма силата да нокаутира съперниците си, но е добър боксьор и е много мъдър на ринга. Винаги прави достатъчно, за да контролира мача. Срещу него Джошуа ще може да поеме повече рискове, защото Пулев няма толкова сила в ударите. Но това е тежка категория и нямаш право на грешка", допълни той. "Мисля, че ще бъде един интересен мач. Очаквам Джошуа да изглежда още по-добре в него", завърши треньорът на Хюи Фюри.

По-рано тази седмица самият Джошуа също се изказа ласкаво за Кобрата, като заяви, че аматьорският бокс е дал страхотна боксова основа на българина. В понеделник промоутърът на британеца Еди Хърн заяви, че почти сигурно следващия мач на световния шампион ще бъде с Кубрат Пулев и ще се проведе през април или май на новия стадион на Тотнъм.

Джошуа попари надеждите на Пулев, предизвика Уайлдър?

Джошуа попари надеждите на Пулев, предизвика Уайлдър?

"Нека видим кой е безспорният номер едно!"