Младен Манев-Нинджата се завръща на ринга тази събота. Българският боксьор ще вземе участие в голяма галавечер в Манчестър.

Още по-любопитно е името на неговия съперник. Манев ще се изправи срещу една от големите надежди на британския бокс в тежка категория Соломон Дейкръс.

Снимка 530776

Източник: Евгени Василев

27-годишният Дейкръс ще направи своя професионален дебют. Той е печелил международни турнири при аматьорите, пише Boec.bg.

196-сантиметровият англичанин има две загуби от Петър Белберов, но стана много популярен сред британските медии като спаринг партньор на Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа.

Снимка 530777

Източник: Евгени Василев

Нинджата имаше насрочен мач в Англия през месец март тази година. Той бе включен в програмата на голямата боксова галавечер в Лондон, организирана от Франк Уорън, а негов съперник трябваше да бъде непобеденият британски талант Дейвид Аделей.

Българинът дале два положителни теста за COVID-19 при пристигането си в Англия и се наложи да бъде карантиниран в местен хотел за 2 седмици. Манев вече е на Острова и е много надъхан за предстоящата битка. Неотлъчно до него е кътмен номер едно в България Евгени Василев.

Снимка 530778

Източник: Евгени Василев

"Впечатлен съм от организацията и обстановката преди срещата. Имам голямо желание да се представя силно", заяви Манев, който е представляван от "Алексеев Боксинг Промоушънс". Срещата ще бъде в шест рунда.