Кубрат Пулев проведе среща със студенти в Пловдив, на която разказа доста интересни истории, включително и от детството си.

"Баща ми е от Пловдив, Бог да го прости! Беше много силен човек. Той ни даде пътя в живота. Мечтата му е била да има момчета, които да направи боксьори. Първо са се раждали само момичета, имам три сестри, след което се раждам аз и после брат ми. Баща ми дори е искал и трето момче, но майка ми му казала: "Ако някоя комшийка се съгласи - действайте си, но аз не искам!". Ние сме отгледани с много любов. Не съм имал мечти да ставам боксьор, а по-скоро това бе мечтата на баща ми. Още от много малки той ни учеше как да се защитаваме, когато ни нападат. И така стъпка по стъпка станахме боксьори. Бях слабо детенце с голяма глава, но ги биех по състезанията", каза Пулев.

Кубрат Пулев на разговор със студентите на ВУСИ

Кубрат Пулев на разговор със студентите на ВУСИ

Боксьорът ще разкаже за личните си и професионални успехи, както и за бъдещите си планове

"Баща ми обясняваше как аз и брат ми ще обикаляме по цял свят и ще спим в най-скъпите хотели. Хората не му вярваха, когато говореше тези неща, защото бяхме много бедно семейство - пет деца, много трудно беше на родителите ни. Изключително бедно живеехме. Но никога не съм мислил за пари. Трябва да вярвате в себе си и да се изправяте, когато паднете", добави Кобрата.

"Баща ми ни заплашваше с брат ми. "Ако разбера, че сте пушили или взели наркотици - не ви познавам, не сте мои деца!". Това бяха думите му. Нещата при децата не стават с бой. Това са методи, чрез които той ни настройваше. Непрекъснато ни повтаряше колко ни обича", разказа боксьорът.

Попитан за най-тежкия си мач, Кобрата не отговори конкретно - "Българският професионален бокс не е развит добре. Когато съм се изправял срещу големи боксьори, съм се чувствал сякаш проправям тази пътека. С моя интелект и средата тук е много трудно. Фюри и Джошуа са световни шампиони, те са готови за това. Там боксът е на висота, има уважение. Всеки път, когато се качвах на самолета за Германия, изпадах в депресия. Баща ми разказваше защо ме е кръстил Кубрат. Знаете ли, карали са ме да си сменя името, за да звучи по-приемливо за чужденците. И за секунда не съм си го помислял, не мога да го направя", каза още Пулев.