Боксьорът Кубрат Пулев даде интервю пред "Нова", в което анализира живота и кариерата си. 

"Обичам България. Това ми идва отвътре. Няма по-велика идея. Да, трябва всички да имаме деца, да имаме успехи и финансови печалби, но за мен това е най-важното. Почти никога не съжалявам за нищо, защото така е трябвало да стане. Изключително щастлив човек съм, защото когато човек се замисли. Господ ми е дал твърде много. Много изкушения съм отказал. Не знам дали някога човек е бил така изкушаван. Няма да ги изброявам. Хора сме и затова имаме морал, ценности, които да изпълняваме. Баща ми ни възпита така.

"Много е важно да имаш братя и сестри. Не сме били богато детство, но израснахме добри хора. Манията на баща ми бяха книгите и бокса. Каза ми, че колкото и пари да му предлагат, книгите няма как да му ги вземат. Така сме израснали с 10 000 тома книги. Почти нямахме секции. Той ни запали по историята и България. Обясняваше ни защо ни е дал тези имена. Като малък ме беше срам от името ми - Кубрат. Смееха се децата. Но след това като станах 17-18 години започнах да се гордея с името си", добави още той.

Кубрат Пулев се замисля за политическа кариера

Кубрат Пулев се замисля за политическа кариера

"Ако някой ден хората решат..."

"Едната сестра не иска да идва да ме гледа. Каза ми, че не може да изживее втори път това нещо. Каза ми, че сърцето ѝ се е свило и дори по телевизията не гледа мачовете. Другите две идват и ще идват на мачовете. Семейната подкрепа е много важна. Най-добрите спомени са, когато всички сме били заедно. Винаги апелирам хората да дават любов и внимание към родителите си. Личният пример също е много важен. Въпрос на време е да имам дете. Готов съм от 30-годишен за баща, но така се стигна, че имаше неразбирателства между мен и човека до мен. Нека сменим темата, защото не е лесна", каза Кобрата.

"Не се страхувам от грешките си, а прекалено много мисля и анализирам. Превантивна мярка. В моят живот гледам да не допускам много грешки. Всеки човек греши. Моите са премерени и гледам да не ги повтарям. Спрягат се имена, но нека да не казваме, за да не подведем хората. Нека да се подготвя и да съм готов за такъв мач. Когато е сигурен противника, тогава ще го кажем. Нямам проблем с противниците. Има страх единствено от Господ. Не ме притеснява нищо. Щом си заслужава каузата съм готов да жертвам и себе си", заяви Пулев.