Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази задоволството си от високото ниво на организация на 70-ото юбилейно издание на международния боксов турнир "Странджа".

Освен световната класа по отношение на домакинството на такава престижна надпревара, на ринга също българските представители създадоха поводи за гордост - международното жури определи за носители на едноименната купа за най-добри боксьори Станимира Петрова и Даниел Асенов.

Даниел Асенов спечели финала до 52 кг за купа "Странджа"

Даниел Асенов спечели финала до 52 кг за купа "Странджа"

Още от първия рунд започнаха силните десни крошета на Асенов

"Щастлив съм от това, което чувам и от това, което виждам. Чувам, че организацията е на много високо ниво и че турнирът има качеството на една малка световна купа. Над 300 боксьори от 42 държави, така че няма как да не съм доволен от това, което чувам и виждам.

Може само да ме радва, че международните съдии и супервайзърът на турнира са гласували за Станимира Петрова и Даниел Асенов да спечелят купа "Странджа". Радвам се и защото точно сега е юбилейно издание на турнира, иначе не деля двата триумфа - и двамата са невероятни спортисти, големи шампиони.

Станимира Петрова триумфира с купа "Странджа" за трети път в своята кариера

Станимира Петрова триумфира с купа "Странджа" за трети път в своята кариера

На финала се справи убедително с румънката Лакрамиоара Перижок

Поканихме всички бивши носители на купа "Странджа" и олимпийски наши шампиони, защото моята идея винаги е била боксът да обединява. Да има уважение към хората, които са дали нещо от себе си за бокса, допринесли са, написали са история и това е най-важното. Трябва да сме обединени, боксът трябва да дава пример на подрастващото поколение какво е уважение, чест и достойнство - все неща, които този спорт възпитава.

Видя се, че участваха толкова много световни и европейски шампиони, държавите пращаха първите си ръкавици, като само може да ме радва, че ние се позиционирахме наравно с тези нации и се съревноваваме успешно с тях", каза Инински.

Снимка 407142

Източник: БФ Бокс