Българската боксьорка Иванка Иванова, която е известна с прозвището "Лъвицата" ще излезе утре вечер за най-голямото изпитание в своята професионална кариера. Тя има невероятната възможност да спечели европейската титла в категория "Супер петел". Иванова ще се изправи срещу испанката Мари Ромеро.

Пълен обрат: Джошуа преговаря за бой с Усик, а не с Кобрата?

Пълен обрат: Джошуа преговаря за бой с Усик, а не с Кобрата?

Ей Джей и екипът му все още мълчат за следващата защита на световните титли

10-рундовата битка ще се проведе в Пуерто Лумбрерас (Испания). Двубоят беше първоначално насрочен за края на миналата година, но беше отложен заради травма на Ромеро.

Допълнителното време се отрази положително за "Лъвицата", която не е спирала да тренира. Тя ще бъде подкрепяна от треньорите Захари Мутафчиев и Алексей Василев.

Иванка Иванова се намира в серия от две поредни победи. За последно тя надви по точки и нанесе първо поражение на Памела Треан и стана шампионка на България по време на голямата галавечер "Боксов сблъсък" във Велико Търново.

Мари Ромеро има 5 победи, една от които с нокаут и 2 загуби. Тя се завърна на ринга през 2019 година след дълга пауза. В последния си мач Мари спечели континентална титла като нокаутира непобедената туркиня Билгенур Арас.

"Намира се в много добра форма, защото не е спирала да тренира", сподели мениджърът на Лъвицата Васко Алексеев. "Иванка е много отговорна и знае, че това е нейният шанс".

Кантарът преди срещата е тази вечер, а самият бой е в събота.