Евгени Василев е човекът, на когото гласуват доверие повечето от най-добрите ни боксьори. Специалистът, който бандажира ръцете им, е първата преграда и между ММА бойците ни и техните съперници, грижи се за перфектното кондиционно състояние и подготовката на много от големите шампиони на България в бойните спортове.

Кътмен номер едно в България гостува в подкаста "Неформално с Георги Петков".

Снимка 507594

Източник: "Неформално с Георги Петков"

Той разказа редица любопитни подробности от своя спортен път, като сподели и очакванията си преди битката на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа за световния боксов трон.

Снимка 469596

Източник: Фейсбук

Ето какво каза Василев, който заедно с едно от големите имена в националния отбор по бокс в момента Петър Белберов, се включи в подготовката на Кобрата със спаринги на Белмекен:

"Кубрат е в добра форма, тренира усилено. Мисля си, че ще даде всичко, на което е способен, за да донесе титлите в България.

Такъв състезател като него страната ни не е имала до момента. Той вдигна много високо летвата у нас. Следващият, който се появи, трябва да е нещо извънземно, за да стигне неговите резултати. Той ще се бие за втори път за световна титла.

Снимка 507593

Източник: "Неформално с Георги Петков"

Всичко е много различно в тежката категория на професионалния бокс. И подготовката също е различна. Заради това е наричана и "кралска" дивизия във всеки боен спорт. Дали ще е в бокса, кикбокса, в ММА - без значение. Там както и да си тренирал, един удар може да бъде от решаващо значение. Поради това Кубрат се готви по такъв начин, че да може в точния момент, на точното място да бъде в отлична форма. И той прави това много професионално.

Снимка 415001

Източник: БГНЕС

Шансовете са 50 на 50. И единият тренира, и другият тренира. И единият има две ръце и два крака, и другият също. Късметът винаги е на страната на подготвените.

Снимка 415362

Източник: LAP.bg

Шансът Кубрат да победи Джошуа е много голям. Кобрата е много бърз, има бързи крака, много хубава защита. Трябва да има ден и късмет. Да има спортно щастие, както се казва.

Голямата мускулна маса прави британеца малко по-бавен и тромав. За големите мускули трябва много кислород.

Снимка 318954

Източник: GettyImages

Със сигурност сега Кубрат е в по-добра форма, отколкото в мача си с Кличко. Натрупал е сериозен опит, знае какъв е залогът на тази среща, изчиства грешките от предишните и мисля, че ще бъде на 100%.

Снимка 415003

Източник: БГНЕС

Срещу Кличко, мое лично мнение е, че не му достигна рутината. Може би трябваше да направи още две срещи с добри боксьори от Топ 10, за да натрупа малко повече опит и тогава да излезе срещу Кличко.

Но там последната дума имаха от тогавашния му промоутър "Зауерланд". Те бяха негови мениджъри и взимаха окончателното решение", каза Василев.

Снимка 415363

Източник: LAP.bg