87-годишният промоутър Боб Аръм, който се грижи за интересите на българския нокаутьор Кубрат Пулев, счита че нашият боксьор е мотивиран да нокаутира бившия затворник Райдъл Букър в боя им, който ще се проведе 9 ноември във Фресно, Калифорния.

Кубрат Пулев се боксира пред 11 000 във Фресно

Кубрат Пулев се боксира пред 11 000 във Фресно

Вижте какво още пишат на официалната страница на Кобрата

Кобрата ще излезе срещу 38-годишния нереазлизиран талант във втория си бой за годината. Мачът ще е подгряващ в галавечерта, в която гвоздеят на програмата ще бъде битката за светвоната титла в лека категория версия WBO между Ламонт Роуч и Джамел Херинг. На бейзболния стадион във Фресно ще присъстват повече от 11,000 почитатели на мъжкия спорт.

"Кубрат Пулев е готов да се бие за титлата в тежка категория още днес, но той има един последен тест преди това да стане реалност, заяви Аръм пред телевизия ESPN. "Той е мотивиран да нокаутира Букър и след това да излезе да се бие за титлата в началото на 2020 година".

Пулев има 27 победи, 14 от които с нокаут също е на 38 години. Той спечели седем поредни двубоя след загубата с нокаут в петия рунд в битката за световната титла срещу Владимир Кличко през 2014 година, отбелязва ESPN.

Кобрата успя да върне статута си на официален претендент и трябваше да се бие със световния шампион Антъни Джошуа през 2017 година. За нещастие българинът получи контузия по време на тренировка и беше принуден да се оттегли две седмици преди двубоя.

Кобрата стана отново задължителен претендент на IBF, след като спечели с единодушно решение на съдиите срещу Хюи Фюри в София миналия октомври. Той запази статута си като нокаутира в седмия рунд румънеца Богдан Дину на 23 март, но беше наказан от Атлетическата комисия на щата Калифорния заради това, че целуна в устата американската репортерка Дженифър Равало по време на интервю.

На изслушване през юли пред Атлетическата комисия правата на Пулев бяха възстановени след преминат курс за сексуален тормоз и платена глоба в размер на 2,500 американски долара.