Старши -треньорът на националния ни тим по бокс за мъже Жоел Арате постави добра оценка на представянето на нашите състезатели на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия.

България класира трима състезатели на полуфиналите, като Ергюнал Сабри (49 кг), Ясен Радев (52 кг) и Мелис Йонузова (69 кг) спечелиха бронзови отличия. Страната ни бе представена от общо 7 боксьори, като нашите завършиха на осма позиция по отношение броя на медалите в крайното класиране.

"Това Европейско първенство трябваше да ни покаже на какво ниво се намираме по пътя към голямата цел - Олимпийските игри в Париж 2024. Смятам, че както при мъжете, така и при жените се представихме добре. Имаме голям потенциал, който трябва да развием в следващите три години. Някои от състезателите разгърнаха възможностите си, от други очаквахме малко повече, защото работим заедно вече няколко години.

Специалистът отличи специално Ясен Радев, който дебютира на такъв форум с бронзово отличие.

"Той е по-малък с 2-3 години от останалите, но показа висока класа и не мога да не го отлича. Като цяло съм доволен, защото зад нас по медали се нарежда страна като Англия, което е показателно за изключително високото ниво на турнира. Ние бяхме само със 7 състезателя, а взехме 3 медала. Имаше отбори с пълни групи във всяка категория, които са около нас по отношение спечелените отличия. Има още какво да се желае, но трябва много да се работи и да се развиваме, за да не изпуснем контрола", констатира още Арате.

Европейското първенство в Розето приключва днес, а родните национали се завръщат от Италия утре.

Три медала за боксьорите ни в Розето

Три медала за боксьорите ни в Розето

От Европейското