Антъни Джошуа се изправя срещу Джърмейн Франклин в лондонската зала "О2 арена" тази вечер, малко след полунощ българско време.

И промоутърът Еди Хърн, и самият Джошуа определиха като съдбоносен за кариерата на бившия шампион предстоящия дуел с Франклин. Изненадващо или не, AJ записа рекордно лично тегло на официалния кантар в петък - 115.8 кг. Това не кореспондира с очакванията на специалистите преди мача, а и с факта, че Джошуа вече работи с нов треньор - Дерик Джеймс.

Антъни е изправен пред задачата да постигне задължителна победа, която да му отвори пътя към атакуването на световна титла за трети път. Това е първата му боксова среща от 12 декември 2015 година насам, която не е за някоя от четирите шампионски пояса - тогава той надви Дилиън Уайт, а четири месеца по-късно нокаутира Чарлс Мартин във втория рунд за първия си трофей на IBF.

Последният мач на английска почва с участието на Джошуа беше първата му загуба от Александър Усик на стадиона на Тотнъм на 25 септември 2021 година, а реваншът - отново загубен с решение - се проведе в Саудитска Арабия.

Джърмейн Франклин беше в серия от 21-0, преди да загуби с разделено съдийско решение на 26 ноември миналата година от Дилиън Уайт. Сега той се изправя срещу друг топ британски боец, а шансовете му за успех не изглеждат големи.

Еди Хърн вече мисли за мач Джошуа - Фюри

Еди Хърн вече мисли за мач Джошуа - Фюри

Всичко зависи от изхода на мача срещу Франклин в събота