72-ото издание на купа "Странджа" е пред своя край. Днес на ринга ще се качат петима българи, в опит да спечелят 5 златни медала от най-стария международен боксов турнир в Европа.

Началото на сесията, която стартира от 15:00 часа в зала "София", ще постави Стойка Кръстева. В категория до 51 килограма тя ще се изправи срещу представителката на Казахстан Андежила Лукас. Веднага след тях на ринга ще се качи Станимира Петрова, която ще атакува титлата при 57-килограмовите. Тя ще мери сили с Карина Тазабекова (Рус), като с това приключва и участието ни при дамите.

Приключи българското участие за днешния ден на "Странджа"

Приключи българското участие за днешния ден на "Странджа"

Контузия спря Петър Белберов

Около 16:30 часа, в мач №6 от програмата, 3-кратният носител на купа "Странджа" и 6-кратен европейски шампион Даниел Асенов (52 кг) ще се изправи срещу Дийпак Комар (Инд) в първия финал при мъжете. След края на тази среща друг наш национал - Хавиер Ибаниес (57 кг) ще преследва първото си злато на турнира срещу Дорин Букса (Мол). Българската програма ще закрие Радослав Панталеев (91 кг). В предпоследна среща от програмата, бронзовият медалист от световното през 2019-а ще мери сили с Нарек Манасян (Арм).