Централният нападател на Ботев (Враца) - Валери Божинов говори пред колегите от dsport.bg относно задаващия се сблъсък между неговия тим и ЦСКА. Бившият национал изрази надежди, че ще промени негативната си статистика срещу столичния гранд. Божигол даде своя коментар и за извършената треньорска смяна при "зелените.

"В нашия отбор всички сме левскари. Изключение прави само Ангел Лясков. Момчето е преотстъпено от ЦСКА, но повечето сме левскари. Надявам се да променя моята статистика, която е негативна срещу ЦСКА. Ники Александров да се притеснява".

Антони Здравков: Вариант Ботев (Враца) да изпадне от елита не съществува

Антони Здравков: Вариант Ботев (Враца) да изпадне от елита не съществува

"Ще довършим сезона с наличните футболисти"

"Благодаря на Сашо Ангелов за всичко, което направи за мен и Ботев (Враца). Той постигна много. Два пъти класира тима в А група, успя да го спаси от изпадане. Той е легенда тук и искам да му пожелая много успехи. Нека си намери нов отбор и да бъде щастлив в него. Ние вече имаме нов треньор. Работил съм и преди с Тони Здравков. Той много се е развил. Работата му в Лудогорец е повлияла. Той е попил много неща от Пауло Аутори. Работи много върху детайлите, правим много тактически тренировки, анализи и изпипваме много моменти от играта. Личи си, че е работил в сериозен клуб пълен с професионалисти", продължи опитният футболист.

"Не знам защо Бодуров е изключен от ЦСКА. Това са си техни неща, но той наистина е много силен футболист и съжалявам, че няма да мога да играя срещу него. Пожелавам му да си намери нов отбор или да си оправи нещата в сегашния. Той е много добър футболист и липсва на националния тим", заяви Божинов.

Ботев (Враца) пусна билетите за ЦСКА

Ботев (Враца) пусна билетите за ЦСКА

Цената на билетите е 5 лева

Валери коментира и отказването на Ивелин Попов от националния отбор. "Бях горе на базата и разговарях с всички. Видях се с момчетата, треньорите, масажистите и физиотерапевтите. Ивелин ми каза, че се отказва. Няма да коментирам какво сме си говорили и какви причини изтъкна. Със сигурност му е било доста тежко в някои моменти от тези 12 години. Вероятно е преживял трудно загубата от Англия. Според мен трябваше да играе в тези два мача, които дават шанс да се класираме на европейското първенство. Отборът има шанс да се класира и до последно трябва да се борим. Зарадвах се на победата срещу Чехия. Не трябват много приказки. Кой ще е капитан, кой каква роля ще изпълнява и кой номер ще носи. Хубаво е, че Краев има самочувствие, но е добре да се работи повече. Пожелавам на всички момчета да играят в големи първенства и да израстват. Трябва работа".

Валери Божинов: Продължавам в Ботев (Враца), познавам добре Тони Здравков

Валери Божинов: Продължавам в Ботев (Враца), познавам добре Тони Здравков

"Разполагаме с добри футболисти и имаме сили да постигнем положителни резултати"