Бившият треньор на Ботев (Враца) Сашо Ангелов разкри в предаването "Домът на футбола" причините за раздялата си с клуба.

Говорих с Тони Здравков, обясних му своите аргументи, постъпих колегиално, за да му обясня кое как е. Днес съм аз, утре е той. Просто се изхабих. Три години са нищо спрямо Алекс Фъргюсън в Англия, но за България са наистина много. 

Оставам като един от най-големите фенове на Ботев (Враца). С всички се разделих по възможно най-добрия начин. Имаше разни мишоци, които ми пречеха, но щом така говорят хората, значи съм си свършил добре работата. 

Да, аз накарах Божинов да остане. Казах му, че ако спре с футбола, футболист повече няма да стане. Пет години сме заедно с Илиян Василев. Когато той седне вечерта да си пие ракията, той ще си прецени дали е прав. Аз не мога да го съдя. Така е преценил - така е направил.

Доста хора ми се обадиха и ме питаха дали екипът си тръгва. Имаме достатъчно примери, дори скорошни, в които целият екип върви заедно. Но щом в самия екип има някакво разногласие, какво остава за отбора.

Със сигурност ще продължа да се занимавам с футбол. Дори ръководството ми предложиха директорско място, но аз все още искам да съм треньор. Поне близките 10 години ще бъда. Но сега съм изхабен и искам да си почина", заяви Ангелов.