Кметът на Враца - Калин Каменов, засипа със суперлативи ръководството и отбора преди днешния бараж с Марек за място в efbet Лига. Той разкри още, че при оставане на тима в елита догодина клубът ще има по-висок бюджет за следващия сезон.

"Много се надявам Ботев да успее да спечели тази среща и да продължи да е част от Първа лига. Привържениците го заслужават. Северозападна България има нужда от отбор в елита, който да ги обединява и да го подкрепят в мачове от най-високото ниво в страната. Искам да поздравя ръководството на клуба и момчетата, защото те са истински магьосници. Знам какъв е бюджетът на клуба и той е на нивото на половината отбори във Втора лига.

Според мен момчетата, които са в ръководството на отбора направиха и невъзможното, за да привлекат добри футболисти. Понякога на играчите им липсваше концентрация пред гола. В други случаи нямаха и късмет, а и имаше доста спорни отсъждания. Случи се така, че за поредна година отборът е на това ниво", заяви за "Мач Телеграф" Калин Каменов.

Кметът на Враца призна, че и той има вина за представянето на отбора през този сезон.

"Вероятно донякъде вината е и моя. Понякога съм критичен и това може да влияе на играчите. В крайна сметка мисля, че истината трябва да се казва в очите. Колкото и да съм пристрастен за предстоящия бараж, ще кажа - нека по-добрият победи. Това е спорт и той трябва да ни обединява. Пуснахме свободен вход и очаквам трибуните да са пълни.

Ако Ботев остане в елита, ще се направим всичко възможно да вдигнем бюджета за следващия сезон. Дано и местният бизнес се включи по-активно, както и Общинският съвет", добави още кметът на Враца.

Ботев (Враца) - Марек 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Враца) - Марек 1:1 (Развой на срещата по минути)

Селекцията на Христо Янев ще има домакинското предимство