Антони Здравков коментира хода на зимната подготовка на Ботев (Враца). Отборът заминава утре за Балчик, където ще е на лагер. Наставникът призна, че тимът се нуждае от поне още един централен нападател.

"Намираме се в края на първия етап от подготовката. В сряда минахме през медицински тестове, които показват в какво функционално състояние се намираме. Засега нямаме контузени, освен тези, които имаха проблеми преди да започнем. Имам уверението на медицинския щаб, че в понеделник и те ще се присъединят към нас", каза Здравков пред врачанското издание "Конкурент".

"Търсим втори централен нападател. Още не сме го намерили. Искам да имаме алтернатива на Валери Домовчийски - той е много опитен и полезен за Ботев, но почти цяла есен беше контузен, което ни лиши от доста възможности и за вариативност и като игра в атака. Затова искам да намерим втори централен нападател", сподели притесненият Здравков..

По отношение на селекцията наставникът каза, че отборът се нуждае от още един-двама, за да е завършено всичко:

"Привлякохме вратар от дубъла на Лудогорец. Дамян Дамянов е преотстъпен. Има доста мачове във Втора лига и ще ни даде увереност на вратарския пост - вече няма да треперим при всяка контузия на вратаря или при вдигнат жълт картон", допълни амбициозният наставник.

На проби в Ботев е и десният бранител Ангел Цолов, който за последно игра в приключлият със своето участие във Втора лига Кариана (Ерден).

Вратар на Лудогорец отиде в Ботев (Враца)

Вратар на Лудогорец отиде в Ботев (Враца)

Дамян Дамянов ще играе за тима на Антони Здравков