Областна дирекция на МВР в Пловдив обяви, че са задържани още деветима фенове на Ботев (Пловдив) за извършване на хулигански прояви по време на градското дерби с Локомотив от деветия кръг на футболната Първа лига.

Седем от лицата бяха отведени в Районен съд - Пловдив, където ще им бъдат наложени наказания, а на две от лицата са съставени актове.

Както е известно, по време на футболната среща от сектора, където бяха настанени привържениците на "канарчетата", бяха изстреляни множество сигнални ракети към феновете на Локомотив. В деня след двубоя органите на реда задържаха още един фен на Ботев, на когото беше наложено наказание.

"Наказанията, които предвижда законът, са глоба от 1000 до 3000 лева, когато деянието е извършено първоначално, или глоба от 2000 до 5000 лева, когато деянието е повторно. Освен това, законът предвижда забрана за посещение на футболни срещи и полагане на общественополезен труд", коментира главен инспектор Костадин Спасов - началник на сектор "Охрана на обществения ред" в ОД на МВР Пловдив.

Солена глоба за Ботев (Пловдив)

Солена глоба за Ботев (Пловдив)

След дербито с Локо

От Областната дирекция на МВР в Пловдив заявиха още, че действията на органите на реда продължават, за да бъдат задържани и подведени под отговорност всички извършители на хулигански прояви по време на футболната среща между Локомотив и Ботев. Определеният от закона срок за това е 3 месеца.