Доскорошният старши треньор на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич започнна активно нова работа в клуба. След отстраняването му от поста, Валентич стана съветник на собственика Антон Зингаревич. От днес той ще поеме и функциите на уволнения спортен директор на Ботев - Дино Диамантопулос.

Самият Диамантопулос вече е депозирал оставката си, като последните дни на работа на "Коматево" е периодът около втората среща с кипърския АПОЕЛ (Никозия) в турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Конфликтът между гръцкия директор и треньора бил изключително върху футболни причини, като двамата имали разногласия по игровия стил и подбора на играчи.

Зингаревич изгони спортния директор на Ботев (Пд)

Зингаревич изгони спортния директор на Ботев (Пд)

Задържа се на този пост по-малко от месец

Интересното е, че сега Валентич поема работата на напусналия си колега и ще работи в тясно сътрудничество с другия директор Иван Крупенин. Валентич ще си вземе няколко дни почивка, но ще участва активно в избора на новия треньор, който трябва да върне Ботев там, където го иска Зингаревич.

Днес при гостуването на Локомотив (София) в 4-ия кръг канарчетата ще бъдат водени от наставника на втория отбор Артур Ованесян.