Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Сереидо напуска клуба, информира "Мач Телеграф". Не е сигурно дали това е негово решение или е бил подтикнат да си тръгне от собственика на клуба Антон Зингаревич. Руският бизнесмен е обявил пред феновете за раздялата, която ще стане официална в близките дни.

Испанецът в момента е в Русия по свои дела. Той докара в Пловдив семейството си, което до този момент живееше в Москва. Иначе Сереидо често говори пред чужди медии, откакто зае директорски пост в Ботев, а изказванията му не се особено ласкави за българския футбол.

Ботев (Пловдив) победи Берое с 2:1 в мач от efbet Лига

Ботев удари Берое след вихрено второ полувреме в "Коматево"

Късни попадения за домакините

"Организацията, която съществува в България, няма абсолютно нищо общо с тази на петте големи първенства - Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Дори руската Висша лига вече има по-добро ниво на организация от тази на футболния шампионат в България. В БФС има само двама или трима души, които организират всичко, ако че на организационно ниво още са с памперси. Нещо подобно на това, което е било в Испания преди 25 или 30 години. Ултрасите на Ботев Пловдив и по-радикалните фенове като цяло се опитват да контролират клуба и да наложат желанията си "по много български начин". Няма насилие в ежедневието, но това е постоянен натиск при вземане на решения от треньора, играчите, ръководството...", каза наскоро Серехидо, а се твърди, че именно подобни изказвания са в основата на раздялата.

В същото време собственикът на Ботев Антон Зингаревич и треньорът на тима Азрудин Валентич се срещнаха с представители на феновете в петък, за да обсъдят какво се случва с отбора в седмицата на дербито с Локомотив (Пловдив).

Именно по време на този разговор руският бизнесмен е уведомил агитката, че Даниел Серехидо напуска клуба.

По време на сбирката се е коментирало и случващото се около строежа на новия стадион "Христо Ботев".

Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" с нов ръководител

Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" с нов ръководител

Става въпрос за Борис Гиздаков