Испанският изпълнителен директор на Ботев (Пд) Даниел Серехидо даде интервю пред plovdivderby.com. Шефът декларира пълна подкрепа на треньора Азрудин Валентич, въпреки че под негово ръководство тимът отпадна за купата, а в Първа лига записа загуба и 2 равенства.

Серехидо, смятате ли, че треньорът Азрудин Валентич и екипът му са правилните специалисти за Ботев?

- Моята работа е да позволя на треньора да свърши необходимото без каквато и да е намеса, и да служа като щит на първия отбор, който работи усилено за постигането на целите си. Доверието в треньорския екип е пълно и сме 100 процента сигурни, че тяхната упорита работа скоро ще покаже резултати. Валентин и неговият щаб са тук, защото без съмнение смятаме, че това е най-добрият екип за този проект.

Каква ще е трансферната политика на клуба?

- Мислим за цялостната полза за клуба и играчите, които взехме под наем. Току и Маркиньос ни дават възможност да се усъвършенстваме игрово и същевременно на тях да демонстрират техните умения на европейския пазар. Това е печеливша ситуация по всички възможни начини - футболистите са тук без трансферна сума и на всичко отгоре имаме опция да купим Маркиньос в края на наема, а и ще получим процент от потенциална продажба на Току.

Как ще се развива школата?

- Нашата цел е да изградим методология за подобряване и да направим българския футбол конкурентоспособен. Той е технически добър и трябва да е на много по-високо ниво от това, на което е в момента. Ще направим всичко възможно, за да помогнем това да се случи.

Още проблеми за треньора Валентич преди гостуването на Левски

Още проблеми за треньора Валентич преди гостуването на Левски

Сисе и Генев са с контузии

Ще има ли Ботев дублиращ отбор?

- Да. Търсим варианти и не бързаме с тази част от проекта, която трябва да бъде солидна от самото начало. Искаме да направим верни крачки, а не да претупаме темата.

Как, според вас, дострояването на стадион "Христо Ботев" ще повлияе на клуба?

- Няма да има нещо по-вълнуващо от първия мач на новия ни стадион. Изграждаме топевропейски стадион. Най-добрият, който ще има в България и с категория за домакин на финали на европейски състезания. Модерен, с всички налични технологии и най-важното, където феновете и играчите ще се чувстват като у дома си. Там трябва да е нашата крепост. Крепост невъзможна за превземане!

Ще подпише ли Ботев нов договор с Тодор Неделев?

- Тодор е много важен играч за нас. Неговата контузия, само няколко дни след като пристигнахме, ни удари силно. Разговаряме с него и очакваме преговорите да приключат по най-добрия начин за Ботев, а именно той да остане в клуба.

Ще се бори ли Ботев за евроквоти следващия сезон?

- Както обясних, нашата цел е превъзходството. Превъзходството за нас означава да останем в Първа лига този сезон, а след това превъзходство означава да отидем в Европа. Превъзходство е да печелим титли. Превъзходство е да обновим Ботев и той да започне да се самоиздържа. Искаме перфектен професионален клуб.