Ръководството на Ботев внесе протестно писмо в БФС срещу рефера Иво Колев, който псувал на воля "канарчетата" в мача срещу Нафтекс за купата на България, спечелен с 1:0.

Страничният съдия Колев не се е уморил през цялото времетраене на двубоя в Бургас да говори по адрес на майки и други роднини от женски пол на "жълто-черните".

Вбесен старши треньорът на Ботев Тенчо Тенев едва е бил удържан при опита си да вкара някои прав на самозабравилия се помощник-арбитър. Изпълнителният директор на клуба Сава Савов вчера лично е изпратил писмо до шефа на съдийската колегия Боре Александров с "директивата" Иво Колев да бъде изтрит от списъците на българските рефери.

Бранителят Йордан Минев, вкарал единствения гол в Бургас, няма да получи клубна санкция за червения си картон. Пазарджиклията бил провокиран от бившия играч на Локо (Пд) Митко Трендафилов и шефовете на "канарчетата" смятат, че Минев е невинен.

Самоконтузилият се нападател Георги Какалов получи диагноза частично разкъсани кръстни връзки. През следващия месец коляното на играча ще бъде обездвижено с шина, след което ще се преценява дали е нужна хирургическа интервенция.