Руският бизнесмен Антон Зингаревич вече е считан за сигурен нов собственик на пловдивския Ботев. Той е син на милиардера Борис Зингаревич и беше на двудневно посещение в нашата страна, за да се запознае детайлно с обстановката в клуба. По-рано през тази есен той вече беше в Пловдив.

През последните месеци клубът е във финансов колапс, след като бизнесменът Георги Самуилов се оттегли и остави мажоритарния дял акции на сдружение ПФК "Ботев" Пловдив. През това време феновете успяха да съберат немалка сума по дълга към КТБ, възлизаща на 575 хиляди лева, и да спасят "канарчетата" от неизбежен фалит.

Ако Зингаревич поеме управлението, то той ще бъде четвъртият собственик за последните пет години. С фалита на КТБ бе сложен край на управлението на крупния банкер Цветан Василев. Впоследствие 61% от акциите бяха прехвърлени на гореспоменатото сдружение. През 2016 година Румен Чандъров и Георги Самуилов застанаха начело на тима от Пловдив, но босът на софийския Септември напусна бързо, след като привърженици се обявиха против новия треньор Николай Митов. Така Самуилов пое издръжката, но две години си тръгна.

Сега бившият собственик на руския хокеен Атлант иска да върне Ботев (Пловдив) в Европа и да изгради силен отбор. Още във вторник клубът свиква извънредно общо събрание на акционерите, на което ще бъдат освободени от длъжност директорите Ангел Палийски, Петко Ангелов и Васил Наумов и ще бъдат избрани нови членове на съвета на директорите.

Пенчев и Онов ще разчитат на Тодор Неделев за мача с ЦСКА

Пенчев и Онов ще разчитат на Тодор Неделев за мача с ЦСКА

Срещата е утре от 14:30 часа в Коматево