Ръководството на БФС излезе с много важно съобщение до клубовете в Първа лига, касаещо крайното класиране за сезон 2019/2020. То бе публикувано в официалния сайт на централата.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Поради запитванията относно начина на  класиране след третата фаза във втория поток, Българският футболен съюз напомня на участниците в Първа лига, че класиранията в първенствата на БФС са уредени в чл. 4 на Наредбата за първенствата  и турнирите в системата на БФС - сезон 2019/2020.

С решение на ИК поради намаления формат за доиграване на първенството и с цел равнопоставеност между отборите при равенство в точките, във формирането на класирането се вземат предвид директните двубои и показателите от първата фаза на първенството".

Отбори от групата от седмо до десето място с еднакъв брой точки няма. Според класирането в редовния сезон на седмо място е Черно море, на осмо Арда, на девето Ботев (Пловдив), а на десето Етър. След допълните двубои Ботев (Пловдив) и Арда си размениха местата, което прави ситуацията при загуби на тези два тима да стане много интересна.

Феновете на Ботев (Пд) отново с протест срещу Палийски

Феновете на Ботев (Пд) отново с протест срещу Палийски

"Войната" се подновява