22-годишният краен защитник Андрей Йорданов подписа с Ботев (Пловдив). За последно той игра за Пирин (Благоевград), а в кариерата си е бил част от Крумовград, ФК ЦСКА 1948, Царско село, Литекс и ЦСКА. През март Йорданов получи и дебютната си повиквателна за националния отбор на България.

Ботев (Пловдив) с остра позиция срещу строителя на стадион "Христо Ботев"

Ботев (Пловдив) с остра позиция срещу строителя на стадион "Христо Ботев"

Във връзка с пратеното по-рано писмо към Община Пловдив

"Днес с гордост приветстваме Андрей Йорданов в Ботев Пловдив. През първата част на сезон 2023/24 гледахме Андрей на живо в голям брой мачове и бяхме впечатлени от неговото представяне. Той има много интересен профил на ляв краен защитник, а скорошната му повиквателна за националния отбор на България потвърждава качествата, които ние наблюдавахме през есента", заяви спортният директор на Ботев — Артур Платек.

"Виждаме страхотни качества и потенциал в Андрей. Неговият трансфер ще добави нова енергия в нашия състав. Вярваме, че той ще продължи да се развива и ще има големи успехи с нас."

Йорданов е петият футболист присъединил се към "канарчетата" през летния трансферен прозорец след Алекса Мараш, Ален Корошец, Ханс Кристиан Бернат и Антъни Уджа.

Контузия намалява шансовете на Митко Тонев да остане в Ботев (Пд)

Контузия намалява шансовете на Митко Тонев да остане в Ботев (Пд)

Халфът стартира подготовка с "канарчетата", като се надяваше да получи шанс за изява от Душан Керкез