Съобщеното от спортния директор Асен Караславов увеличение на бюджета на Ботев (Пловдив) ще стане възможно заради подкрепата на нов спонсор.

Очаква се в близките седмици Илиян Филипов от фирма ПИМК, която даде и най-ниската оферта за довършване на стадион "Христо Ботев", да влезе в Борда на директорите. Той ще помага на настоящия бос Георги Самуилов в издръжката на клуба.

Очаква се именно Филипов да получи и поръчката за строежа на стадиона, пише вестник "Меридиан мач".

От клуба вече ще могат да са по-конкурентни на трансферния пазар и да осигурят и средства за по-високи заплати на футболистите. Вече има набелязани попълнения от чужбина, като едно от тях е любимецът на бултрасите Даниел Кайзер. За възможността вратарят да се върне в Ботев потвърди самият Караславов.

Междувременно заместник-кметът на Пловдив Пламен Райчев съобщи, че следващата седмица ще бъде обявена обществената поръчка за стадион "Христо Ботев".

"Комисията по контрол на обществените поръчки имаше въпроси към нас, които почти сме изчистили, и очакваме до края на седмицата да получим решението и идната седмица да обявим обществената поръчка", заяви Райчев.

В деня, в който бъде обявена поръчката, ще станат ясни и подробности относно процедурата. Както е известно, държавата отпусна 25 милиона лева на Ботев за довършването насъиръжението.

Сумата обаче не е достатъчна изцяло за проекта, който според запознати ще излезе над 35 милиона лева. Така че ще се търси и допълнително финансиране.

До дни ще бъде обявена обществената поръчка за стадион "Христо Ботев" в Пловдив

До дни ще бъде обявена обществената поръчка за стадион "Христо Ботев" в Пловдив

"Очакваме до края на седмицата да получим решението"