Бившият треньор на Ботев (Пловдив) Николай Киров разкри, че иска следващият клуб, в който да работи да може да постигне такива успехи, каквито с "канарчетата". 

Специалистът бе освободен след загубения финал за Купата на България от градския съперник Локомотив. 

"Разбира се, че следя шампионата, за да имам готовност какви са тенденциите и промените в шампионата. Първенството е много интересно, във всички нейни нива. Не е ясна първата тройка, първата 6-ца, както и тези, които ще се борят за оцеляването си. Всичко тези нюанси правят шампионата интересен. 

Имах нужда от почивка, но вече започва да ми липсва тръпката и адреналина, както преди мачовете, така и след техния край. 

Не мога да скрия, че съм водил разговори с някои отбори. Щом обаче не са завършили с успех преговорите, то няма и нужда да ги коментирам. Не искам да прибързвам с избора си, тъй като искам да акостирам в отбор, в който можем да постигне поне толкова успехи, колко успяхме с екипа ми в Ботев. 

В последните мачове състава е на 90% от тези момчета, които играха и през миналия сезон. Нормално е да се чувстват най-добре при практикуването на този стил. Логично е да се променят по положителен начин резултатите. Надявам се да видя Ботев да се върне към добрите си дни. 

Психологически всеки специалист има нужда от време да се адаптира към българското първенство. За чуждестранните треньори е трудно понякога да се адаптират към тези характеристики. Желко Петрович опита да промени стила, да го направи по-директен. Не казвам, че това беше грешно, но за да се направи такава промяна е нужно време.

Виждаше се през пролетта, че имахме възможност от надграждане и обновяване на състава. Вече допуснатите грешки трябва да бъдат анализира от спортно-техническото ръководството. 

Имах възможност да направя своите изводи след уволнението и загубения финал. Приемам раздялата ни по напълно нормален начин. Заредил съм се с положителни емоции и очаквам отново да се завърна в българския шампионат.

Самият финал ще тежи още дълго време в моята душа. Разбирам нейната важност отлично. За привърженици в клуба е важно да има положителен нюанс в последващите седмици. Това ще им помогне да забравят негативните емоции.", заяви Киров в предаването "Домът на футбола".

Николай Киров харесал футболист преди трансфера му в ЦСКА, от Ботев (Пд) не били заинтересовани

Николай Киров харесал футболист преди трансфера му в ЦСКА, от Ботев (Пд) не били заинтересовани

Бусато бе предлаган и на Септември