Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров даде прескофенренция преди финала за Купата на България. "Канарчетата" се изправят срещу градския съперник Локомотив. Белия е на мнение, че няма изявен фаворит преди сблъсъка между двата отбора. 

"Срещаме градският съперник и мачът ще бъде с по-специфичен заряд. Като всеки финал една непредсказуема среща, в която шансовете са равни. Финалите са непредсказуеми. Самият преден финал го показа. Тогава срещнахме доста класен противник. Не може да коментираме дали някой от двата отбора има по-сериозни шансове. 

Босът на Ботев (Пловдив) с призив към феновете на тима

Босът на Ботев (Пловдив) с призив към феновете на тима

Вижте обръщението на Георги Самуилов

Направихме всичко възможно, за да изгледаме възможно най-много мачове на Локомотив. Всеки има силни и слаби страни. Трябва да се възползваме от техните слаби и да предотвратим силните. 

За мен е важно как нашият отбор ще излезе и как ще се представим ние във финала. Всички отбори се познаваме доста добре, но винаги може да се очаква изненада. Все още имаме два дни да се готвим за този двубой.

Това каква тактика ще предприемем няма как да кажа в момента. Ние имаме изграден стил, на който рядко изневеряваме. В един такъв двубой няма как да се говори за мотивация. Изправяли сме се срещу всякакви състави. Срещу повечето сме намирали противодействие.

Антонио Вутов подписа нов договор с Ботев (Пловдив)

Ботев (Пд) удължи договора на още една от звездите си

Антонио Вутов подписа нов контракт

Не мисля, че някой от двата състава има някакво предимство преди двубоя. Психологията на финалите е такава, че нищо не е ясно до последно. Сигурен съм, че ще имаме подкрепата на нашите фенове. В последния финал срещу Лудогорец влязохме доста агресивно и това ни помогна за неговото спечелване", заяви Киров.