Старши треньорът на Ботев (Пд) - Желко Копич коментира равенството 1:1 с Берое. 

"Щастлив съм и съм горд да бъда част от българското първенство и да бъда част от такъв голям клуб с такива големи привърженици като Ботев (Пд). Направихме всичко по силите си. Заслужавахме повече от тази точка. Две греди ударихме, контролирахме топката. Трябваше да направим принудителни смени, заради контузии. В тези моменти загубихме малко баланс в отбора. Гордея се с футболистите. Благодаря на нашите фенове за невероятната подкрепа. Можем да сме доволни от точката и да се готвим за следващия мач.

Берое и Ботев (Пловдив) направиха 1:1 в efbet Лига

Без победител в "Битката за Тракия"! Берое отне мечтаната първа победа за Ботев (Пловдив)

Тунгара с уникален гол в добавеното време

Ще настоявам за много динамичен и енергичен футбол, с много тичане, но и с добро взаимодействие в отделните линии, с комбинации в последната третина на игрището и с добри реакции, когато губим топката. Знам, че не е лесно да пресираме през цялото време, но това е футболът, който искам да виждам от моя отбор.

С поредните загуби имаше липса на увереност. Имахме добри ситуации, можеше да вкараме повече. Седмица след седмица ще се подобряваме все повече.

За изравнителния гол загубихме малко от баланса, от контрола върху топката и това позволи на съперника, макар и хаотично, да праща топката в нашето наказателно поле и да ни затруднява. Трябва да имаме малко повече късмет в тези ситуации. Ще анализираме и ще се подготвим по най-добрия начин за следващия мач.

Не искам просто да направя отбор, а едно семейство. Това нещо, върху което ще работя. Искам моят отбор да се чувства уверен и да играе на най-високо ниво всеки мач.

Не сме говорили за конкретни цели. Знам, че в Ботев се иска победа във всеки мач. Ще се старая да помогна за тези резултати", коментира Копич.