Паметник на легендата на българския футбол Динко Дерменджиев-Чико ще бъде издигнат в Пловдив по инициатива на Сдружение Ботев (Пловдив).

По този начин сдружението стартира дългосрочна инициатива за почит на големите личности в клубната история на "жълто-черните".

Община Солун вдига паметник на Тоско

Община Солун вдига паметник на Тоско

Съществуването на възпоменателна плоча ще покаже осъждането на всяко явление на фенове на насилие

"Началото на кампанията, която правим заедно с Инициативен комитет от пловдивски общественици ще бъде дадено с отдаване на почит към легендарния Динко Дерменджиев - Чико, чийто паметник ще бъде издигнат пред стадион "Христо Ботев", а последващи инициативи са свързани с желанието за изграждане паметници на легендите, дали основата на футболния клуб и донесли ни толкова радост през годините.

Проектът, който ще бъде реализиран на обществени начала, е ориентиран към бъдещето на футболния живот на България, а завещанието, което Сдружението иска да остави, е мост между поколенията привърженици на жълто-черните. Проектът ще стартира със създаването на монумент на Динко Дерменджиев - Чико - футболист от световна величина, оставил ярка следа в историята на този спорт, емблема на клуба, символ на клубна вярност и всеотдайност", се казва в съобщението на сдружението.

Ще бъде обявен отворен конкурс за създаване на монумента към всички артисти и скулптори в България.

Официалният старт на кампанията и подробностите по организацията ще бъдат оповестени от Инициативния комитет и Сдружение Ботев Пловдив пред медиите - утре, след официалното поклонение на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България - 2 юни в Цар Симеоновата градина в 11:45", се казва още в съобщението.

В Ботев (Пловдив) продължават свободния прием на деца в школата си

В Ботев (Пловдив) продължават свободния прием на деца в школата си

Записванията се осъществяват в административната сграда на "Футболен комплекс Ботев 1912"