Новият обственик на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич ще осигурява по 600 хиляди лева на месец за клуба. Такава е договорката на руския бизнесмен, според която той ще придобие 99% от акциите на клуба, съобщава "Тема спорт".

Официалното прехвърляне на собствеността се очаква да се случи на 20 януари, за когато е насрочено общото събрание на "канарчетата".

Отделно от това местни фирми са се ангажирали да осигуряват на жълто-черните по още 300 хиляди лева. Така месечният бюджет на Ботев ще бъде в размер на 900 хиляди лева. Общата годишна сума е в размер на 10.8 милиона лева.

Вече над 20 компании са заявили готовност да помагат на клуба. Преди дни Зингаревич обяви, че придобиването на Ботев е добре обмислена стратегия и вече има договорка за взимане на мажоритарния дял акции. Той го направи пред сайта на датския втородивизионен Фремад Амагер, който е негова собственост.

От Фремад Амагер него в Ботев пристигна новият треньор Азрудин Валентич. Вчера официално бе представено и попълнение в щаба на специалиста. В него влиза хърватинът Сърджан Проданович, който е новият кондиционен треньор на "канарчетата".

Вчера към жълто-черните се присъедини и Маркиньос Педросо. В началото на годината той претърпя операция от херния в родината си.

Още 15 милиона са необходими за стадион "Христо Ботев"?

Още 15 милиона са необходими за стадион "Христо Ботев"?

Отпуснатите средства ще са недостатъчни