Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) беше много афектиран след загубата от Монтана с 1:3. Той пое цялата отговорност за поражението и счита, че неговата оставка може да доведе до положителна промяна в играта на "канарчетата":

Монтана победи Ботев (Пловдив) с 3:1

Монтана обърна невзрачните "канарчета" с 3:1

Домакините играха много по-силно въпреки, че допуснаха ранен гол

"Това беше най-слабият мач на отбора под мое ръководство. Напълно заслужена победа за Монтана, която ни превъзхождаше напълно във всички компоненти във футболната игра. Начинът, по който ние играхме, беше за мен безкрайно разочароващ. Не съм очаквал такова поведение на футболисти, по време на самата среща. Опитахме рано да променим тактическата схема, нови състезатели да се появят в игра, но общия тон не бе добър.

Загубихме безславно, въпреки че отново поведохме в резултата. Не показахме никакви футболни аргументи, не отговорихме нито на агресията, нито на желанието, нито на създадените положения на Монтана, който лесно стигаше до нашата врата. Нямам обяснение. Аз винаги търся причината в мен, защото аз съм човекът, който носи отговорност за отбора. Доста разочароващо е във всяко едно отношение. Особено на чужд терен ние не показваме достатъчно футболни аргументи, за да печелим точки и мачове.

Поемам цялата отговорност и вина за това състояние, в което се намира отборът. Не мисля да "хвърлям" упреци към никой. Ние си знаем нашите проблеми. Знаем, че се нуждаем и от допълнителна селекция, която по една или друга причина не може да се осъществи. Това е моментното ни състояние, което не е добро. Извинявам се на всички фенове, които ни подкрепят, за тази игра. Футболистите трябва да поемат тяхната отговорност за това, което показват по време на игра.

Отдавам заслуженото и на отбора на Монтана. Това, което те показаха ни затрудни много. С лекота стигаше до нашата врата, създаваше положения, вкара три гола, изпусна още чисти ситуации. Трябва да се съберем и да решим дали ще продължаваме по този начин.

Аз съм човек, който имам достойнство и имам, своето виждане за футбол. Ако отборът не може да реагира на моите идеи и изглеждаме като отбор, който все едно не е тренирал и не се е готвил за мача. То тогава, ако хората, които управляват клуба преценят, че аз вече съм се изчерпал - няма никакъв проблем. Нито ще ми е за първи, нито за последен път. Аз моята отговорност съм си я поел. И ако трябва, може да се стигне до напускане, за да може отборът на търси нови предизвикателства и нови възможности с нов човек.

Ако взема такова решение, то ще бъде лично мое, с оглед представянето на отбора. Знам кога трябва да се прекъсне нещо и мисля, че е настъпил този момент. И точно това обмислям в момента. Аз когато кажа нещо - си държа на думата. И след като аз съм преценил така нещата, ще е така. Когато химията е изчезнала и играеш по този начин, значи че аз и екипът ми не сме си свършили добре работата. Най-нормалното нещо в тази ситуация е да се даде шанс на някой друг, който да вдигне отбора. Ботев не заслужава да изглежда по този начин", сподели афектираният Ферарио Спасов.