Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) излезе с нова позиция относно строителството на стадион "Христо Ботев". Причината за реакцията на феновете стана забавянето от страна на Община Пловдив в качеството си на възложител на строежа да предаде на изпълнителя всички поправки по проекта на съоръжението.

Ето какво гласи позицията на "жълто-черните" привърженици:

"За пореден път ставаме свидетели на празни обещания и неспазени срокове по отношение на реконструкцията на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. След като наскоро кметът на община Пловдив Здравко Димитров забрани провеждането на общественото обсъждане със смехотворни аргументи, сега той призна пред медии за поредно неспазено негово обещание.

Ботев (Пловдив) на лагер в Дубай или Доха

Ботев (Пловдив) на лагер в Дубай или Доха

"Канарчетата" се чудят"

На 21 септември, може би в резултат на нарастващото недоволство, г-н Димитров обяви, че в същия ден общината в качеството си на възложител е предала всички проекти за стадиона на изпълнителя в електронен вид, а до края на същата седмица те ще бъдат предадени и на хартиен носител. Седмица по-късно се оказа, че това все още не е станало, но има пореден срок. На 27 септември г-н Димитров заяви пред журналисти, че това ще стане едва в края на тази седмица.

Поредното неспазване на сроковете, свързани с конкретни ангажименти за строежа на "Колежа", е последното доказателство за това, което смятаме за престъпно нехайство по отношение на един от най-важните инфраструктурни проекти в града. В резултат на всичко това, няколко месеца преди официалната дата за край на строежа по изискванията на обществената поръчка ние все още не знаем дори колко ще струва завършването на стадион "Христо Ботев" по проекта, за който мечтаем всички. До ден днешен все още няма пълната проектна документация, заради което пък няма и пълна количествено-стойностна сметка. Сметка, за която имаме осигурени 37 милиона лева от държава и община, извоювани с огромните усилия на "жълто-черната" общественост.

Е, г-н Димитров,

Докога ще продължавате с лъжите за "Колежа"?", написаха от Клуба на привържениците на Ботев (Пловдив).